Bästa och sämsta vecka 1

Har haft ett litet uppehåll med mina listor från varje vecka men nu är det ju nytt år och nya tag. Så här kommer det bästa och sämsta från förra veckan. Det vill säga..vecka 1!

 

BÄSTA FÖRRA VECKAN:

1. Stödja sina ”locals”

Det kvittar om det handlar om restauranger, butiker, evenemang eller vad det nu kan vara – det är så himla viktigt att stödja sånt som händer i sin egna förort (ja och andras med såklart). Om man nu vill att ens förort ska fortsätta vara levande. Det stör mig så mycket när folk klagar på att ”allt stängs igen” och så har man aldrig ens besökt restaurangen vid tunnelbanan eller handlat något i butiken på hörnet. Då får man faktiskt skylla sig själv att butiker & cafeer inte går runt. Som ni kanske förstått älskar jag att bo i Modsommarkransen just för att det finns så mycket drivkraft och kreativitet här ”ute”. Sånt ska man uppmuntra tycker jag, framför allt för att jag trivs när det händer saker omkring mig där jag bor. Min nya favoritbutik är 2 little spoons där jag handlar allt från Midsommarkransens egna honung till marmorplattor och doftljus.

IMG_7085

2. The Leftovers

Plöjde hela första säsongen av The Leftovers på HBO igår och jag gillade. Fascineras av hela tanken med oförklarliga händelser (i serier o film såklart, inte annars…) och tycker det är så intressant och se hur människor grupperar sig när det händer katastrofer. Helt klart sevärd serie.

3. Hummer på annat sätt

Jag är en sån person som anser att skaldjur gör sig bäst utan en massa krusiduller. Gillar inte gratinerat och ogillar en massa såser till. Enkelt ska det va. MEN. Äter man skaldjur så ofta som jag gör kan det ju vara lite trevligt att testa några andra sätt IBLAND (men bara ibland). Som tex en asiatisk hummersallad med bla koriander, chili & mango. Riktigt gott.

IMG_7133

 

SÄMSTA FÖRRA VECKAN:

1. Alla dessa nyårslöften…

…alltså GÄÄÄÄÄÄÄSP.

2. Smällare

Med risk för att låta som en gammal tant nu: Ett tjusigt fyrverkeri på nyår – jamenvisst, det är kul såklart. Men nu efteråt när man går på gatan och kidsen springer runt och slänger smällare efter en, fy fan. Jag blir livrädd och håller på att kissa på mig varje gång. Sluta upp genast.

3. Den fula klädstilen

Jag är verkligen inte gjord för den här årstiden när det kommer till kläder. Gillar man converse & skinnjacka blir det ju lätt så. Att bylsa på sig tusen textilier för att sedan vagga iväg som en jävla klädinsamling är så INTE jag.

IMG_2886