Nyårslöfte? Nä du sånt sysslar jag ikke med…

Detta med nyårslöfte, kan vi snacka lite om det??

För det första, känns inte nyårslöfte lite väl 80-tal? Som något nytt och fräckt man gjorde samtidigt som man stoppade axelvaddarna under kavajen typ. Jo, så känner jag. Det känns gammalt. Och inte bra gammalt utan bara gammalt och tråkigt.

För det andra, jag tycker det är så hetsigt med nyårslöfte och stör mig på att det måste vara ett nytt år på G för att man ska avge löften (som folk för det mesta ändå inte verkar hålla). Just nu är tex mitt flöde på Facebook fullt av ”Kör hälsans år med mig” & ”Utmaning – jag ska träna varje dag under hela 2015” & ”2015 är året då jag slutar röka” & ”Tre vita månader – nu kör vi!”

Ja va fan, det är väl skitbra att ni vill börja leva hälsosamt. Men att avge sånna här löften för alla, vad ska det tjäna till? Är det för att ni behöver hejarop och pepp av andra? Eller är det för att ni helt enkelt vill visa att ni menar allvar med ert löfte som ni måste skrika ut det?

Jag vet inte varför jag stör mig egentligen. Kanske för jag själv aldrig haft ett nyårslöfte direkt, mer löften som kommit under året efter hand. Dessutom är jag ganska sämst på löften så det rimmar lite dåligt. De gånger jag lovat mig själv något så berättade jag aldrig det för någon förrens efteråt och då endast om jag lyckades. Jag är väl lite rädd för att misslyckas inför öppen ridå antar jag. Inte för det är något fel eller fult att misslyckas såklart men jag är tycker det är jobbigt.

Och ju mer jag skriver här så inser jag ju att det är mig det är ”fel” på och inte på er som gillar hela grejen med nyårslöften. Fan, jag borde kanske varit hur stolt som helst när jag klarade mina mål? Jag borde kanske inte vara så blygsam med vad jag lovat mig själv och faktiskt hållt?

Eller så räcker det för mig att JAG vet vad jag gjort. Ja. Så är det nog.

IMG_7266