Den lätta kycklingen

Jag känner på mig att ni inte vet vad ni ska äta ikväll, därför ska ni få världens enklaste recept på kyckling i ugn…

Alltså det är så megamega lätt. Dessutom är det billigt och hälsosamt. Tre tummar upp med andra ord.

Det enda ni behöver är:

– 1 färsk kyckling

– 1 citron

– En kruka färsk timjan

– Vitlök

– Salt & peppar

– Olivolja

IMG_8327_2

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg kycklingen i en ungssäker form. Dela citronen och spruta saften över kycklingen, stoppa därefter in citronenbitarna i kycklingen. Ta 4-5 vitlöksklyftor och pressa dem med kniven (behöver ej skalas), stoppa in dem och färsk timjan i kycklingen. Häll olivolja över kycklingen och salta och peppra rikligt. Ibland häller jag även på lite soya för att få mer yta men det behövs inte.

IMG_8333_2

Ställ kycklingen i ugnen i ca 2 timmar. Stick därefter en gaffel i den för att se att den är färdig – saften ska vara genomskinlig. Sen är det bara att ta ut den och skära upp den. Servera tex med en avokadosallad eller ett gott bröd.

IMG_8344

Om man endast äter kyckling och sallad är kycklingen perfekt för två personer. Äter man något mer mättande till räcker den lätt till fyra pers…