Varje gata och gränd bär andra avtryck

Skärmavbild 2014-11-05 kl. 03.07.09

I dag saknar jag Malmö lite extra. Det värker i Malmöhjärtat och jag vill inget annat än att åka ner. Så jag får väl göra det snart helt enkelt.

För som min vän påpekade en gång när vi åkte buss genom söder och hon pekade ut var hon gått i skolan etcetera ”Sofie, du har ju inget du kan peka ut här i Stockholm”. Nä, det har jag inte. Eller jo, efter cirka 10 år här har jag såklart en massa minnen i Stockholm. Men jag inte peka ut var jag fick min första kyss, var jag och mina kompisar gick på vår första hemmafest eller vid vilken korvkiosk jag och min kompis tillbringade flera kvällar under högstadiet.

Den bästa att beskriva Malmö tycker jag är Kristian Lundberg som bla skrivit Yarden, Och allt ska vara kärlek & En hemstad. Jag avgudar hans böcker språk och jag har läst Yarden cirka tusen gånger. Älskar det svarta, hårda som ändå är inlindat i kärlek. Precis så som jag skulle beskriva Malmö på något sätt. Hårt förpackat med ett mjukt innehåll.

Ses snart MMX.