Oh it's such a perfect day…

IMG_9119

Hallå jaaa!!

Har haft sån skön dag idag och hoppas veckan fortsätter likadant. Fan va underbart det är när livet är som en medvind istället för en storm med regn och skit. Jag är tillbaka till mer ”normala” tider med nattsömn istället för uppe hela nätterna och fram tills solen går upp (det blir så ibland när man är bipolär plus nattuggla plus frilansare) och känner mig utvilad när jag vaknar. Skönt så länge det varar. Var även och tränade innan idag, det var inte lika kul. Jag känner direkt när jag haft uppehåll i mer än en vecka. Flåsade vid maskinerna som om jag skulle föda barn typ. Riktigt obehaglig gymtyp faktiskt. Tur jag var ensam.

Läste förresten en artikel idag om att man bör köra 5:2 när det kommer till ens ansikte, 2 dagar utan smink i veckan…Hahahha alltså ibland undrar man ju. Roligt att man förutsätter att tjejer sminkar sig 7 dagar i veckan? Själv sminkar jag mig max 2 gånger i veckan, jag gillar att vara utan smink. Jag sminkade mig väl som alla andra när jag gick i högstadiet (eller ska jag skriva ”sminkade”) men slutade sedan helt i gymnasiet. Hade max lite läppglans och mascara när jag gick ut. Jag förstod inte riktigt vitsen med att sminka sig när man var ganska snygg utan. Inget fel på mitt självförtroende i gymnasiet haha.

Idag tycker jag om att sminka mig och det har ju såklart inte med bristande självförtroende att göra. Att sminka sig kan handla om allt från att vara kreativ, vilken stil man har och ett sätt att göra det bästa av det man har liksom. Och folk som är duktiga på att sminka sig, shit vad de kan trolla med utseende!

En konstig grej är dock när folk ska påpeka att man är fin utan smink. Tycker det är så märklig grej att säga på något sätt. Som om man vore ful när man har smink? Och som om man bett om den åsikten? Jag sminkar mig verkligen inte för någon annan och när jag går utan smink gör jag det enbart för mig. Det är väl en sak om någon påpekar att man är fin och att man just den dagen inte har smink, det är ju bara en snäll komplimang. Men just meningen ”Åh va fin du är UTAN smink” – så himla skumt?

Aja, ska inte grotta ner mig mer i detta heta ämne utan skriva en krönika istället. Kanske ska skriva något om just ytligheter och förhållande? Hmmm..