Hurra för att jag bloggat i 12 år!

I september 2005, när jag var 24 år ung, började jag att blogga. Fatta att det är 12 år sedan? Det är helt sjukt när jag tänker på det.

På den tiden var det väldigt få som bloggade och de som bloggade hade oftast renodlade ”modebloggar” med ”dagens outfit” etcetera (förutom typ Nio till fem-Sandra och några andra). När jag började hette bloggen ”Pretty in Pink” då jag älskade kitsch och hade en förkärlek till 50-talets och 80-talets estetik. Och så älskade jag att skriva förstås. Jag hade läst tidningen Darling (papperstidningen) men när den lades ner 2002 fanns inget för oss som gillade en lite mer alternativ stil och smak och inte ville läsa Veckorevyn typ. Det fanns helt enkelt ett tomrom för sånna som mig. Så jag startade helt enkelt bloggen för min egen skull, för att det var en sån blogg jag själv skulle vilja läsa. Men efter några månader hittade fler och fler likasinnade till bloggen och det blev såklart roligare att blogga när man visste att man gjorde det för andra med samma intresse.

Efter 5-6 år bytte jag namn och körde mitt egna namn på bloggen istället. På bloggen ”Sofie Strandberg” ville jag inte begränsa mig att BARA skriva och posta inlägg om rutiga schackgolv, 80-talsfilmer, turkosa bowlingskjortor och Las Vegasinspirerade hotell. Jag hade utvecklats och då var bloggen också tvungen att utvecklas såklart.

Jag körde på under eget namn och egen portal tills jag började jobba på Allt om Stockholm 2013 och de undrade om jag även ville börja blogga för dem. Det gjorde jag men när jag började gick det tyvärr inte att flytta över den gamla bloggen hit (därav finns bara inlägg från 2015 här) så jag fick släppa den. För ett år sedan försvann min gamla blogg helt (adressen var helt plötsligt obefintlig) vilket är så synd då jag lagt ner fruktansvärt mycket tid på den och det hade varit kul att gå tillbaka och läsa inlägg från åren då jag var student i Lund och bodde i Malmö, flyttade till Buenos Aires och senare till Stockholm. För att inte snacka om alla inrednings-, inspirations- och klädkollage jag gjorde – herregud så mycket tid jag la ner på dem. De var också mina mest lästa inlägg på den tiden och de som jag blev mest ”känd” för. När jag hade som mest läsare fick jag säkert 60-70 mail om dagen med folk som ville jag skulle göra ett kollage tillägnat just dem, vilket jag också gjorde. Jag var fan en ”online-stylist” med fokus på emo-kids nu när jag tänker på det?? Hahaha.

Men men, att den gamla bloggen försvann är inget att gräma sig över. Då var då och nu är nu. Idag är jag kanske inte en lika flitig bloggare som jag var förr, av många anledningar. En är att jag idag jobbar med att skriva och sen har ju saker och ting förändrats. Instagram och andra sociala medier fanns inte när jag började och idag skulle jag väl säga att Instagram är den här tidens blogg på något vis. I mycket mindre format och inte alls med samma möjligheter kanske, men ändå. Hur länge till jag kommer blogga vet jag inte, men jag kör på, det är liksom min grej.

Okej, vilket tjatigt inlägg och inte alls intressant märker jag nu. MEN så blir det ibland. Hur som vill jag säga hurra till mig & mitt bloggande & hurra för att ni läser. Och till er 20 personer som mailar mig ibland som har hängt med sen Pretty in Pink-tiden – NI ÄR FAN BÄST!

Puss & love /Sofie

Några bilder på en ung bloggande ”Pretty in Pink Sofie” kommer här:

IMG_0721Mycket 80-talsinspirerade kläder under 2005. Gick mest omkring i leggings med stora färgglada tishor och vans. Inte som idag precis. Att göra miner på foto gör jag dock fortfarande. (OBS! Kolla telefonen…)

IMG_0726Det var leopard och neon-ballerinas för hela slanten under 2006 kan man ju konstatera.

Skärmavbild 2017-09-06 kl. 21.04.39Bra kvalité på fotot verkligen. Under 2007 var jag inne i en prickig era med rosetter. 

IMG_0719Lilla lilla Sofie. <3

Puss & love /Sofie