Pasta Vongole!

När jag var nere hos pappa i förra veckan lagade vi mycket mat. Vi gjorde bland annat en Pasta Vongole med Mandel- och hjärtmusslor som blev riktigt bra. Här kommer receptet.

Du behöver:

  • Ca 1 kg musslor
  • 2 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyfotor
  • 1/2 röd chili
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 tsk sardellpasta
  • 2 1/2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl bladpersilja
  • Citron
  • Salt & peppar
  • Olivolja
  • Färsk pasta

Gör såhär:

(Innan du börjar bör musslorna stå täckta i saltat vatten i någon timme för att de ska spotta ut eventuell sand. Häll sedan av saltvattnet och spola av musslorna i kallt vatten.)

Finhacka vitlök, chilin och schalottenlök samt skär tomaterna i bitar. Fräs allt utom tomaterna i sardellpasta och olivolja i cirka 3-4 minuter. Tillsätt sedan tomaterna, vinet och musslorna. Rör om och låt allt koka i några minuter medans du kokar pastan. Krydda med salt och peppar och servera med persilja och citron.