Ett mishmash på Misshumasshu

Jag besökte nyligen Misshumasshu vilket jag verkligen sett fram emot. Jag hade hört väldigt gott om stället och eftersom det är kockduon Adam och Albins nya ställe, så var mina förväntningar rätt höga. Dessutom älskar man ju att det äntligen händer något kul i Birger Jarlspassagen.

Vi fick snabbt service och vår servitris var proffsig, snabb och supertrevlig. Lokalen är uppdelad i två delar – en bar som är mörk, mysig med neonbelysning och sen restaurangen med ljusrörsbelysning och en väldigt avskalad inredning. Jag personligen har lite svårt för en superminimalistisk inredning på restauranger, men å andra sidan ska man ju inte äta borden och stolarna så det får man ju se förbi (plus att det där med inredning givetvis är en smaksak).

Jag beställde in fyra rätter (vilket ju ofta rekommenderas när det kommer till mindre rätter) och priserna låg på mellan 95 kr och 395 kr. Bland annat beställde jag tonfisken och bläckfisken. Maten kom rätt snabbt men tyvärr blev jag inte superimponerad av just de rätterna jag beställde.

De var helt okej, absolut, men jag hade nog för höga förväntningar. Bläckfisken med gurka var nog den rätten som jag blev mest besviken på (för att jag trodde att jag skulle älska den), den var tyvärr vattning och smaklös.

MEN – andra i mitt sällskap som beställde Bowls (huvudrätt) var nöjda, så nästa gång får det nog bli en sådan istället (jag ger alltid en restaurang en andra chans om det inte är typ katastrof, så ett besök till blir det absolut) plus att jag kommer ta en drink i baren, där inredningen och belysningen föll mig mer i smaken.